Tui Na - kinesisk akupressur och massage

Chris van Gulick

Mitt fullständiga namn är Christiane van Gulick men jag kallas oftast för Chris. Jag är född och uppvuxen i Nederländerna och flyttade som 20 årig utbytesstudent till Sverige.

Redan som barn har jag kommit i kontakt med TCM och dess filosofier om hälsa och hur kroppen kan läka med hjälp av mer alternativa metoder. När jag hade huvudvärk fick jag aldrig en Panodil utan mamma sade åt mig att "dra i öronen och masssera snibbarna". Vid feber sattes det på strumpor dränkta i ättika. Jag tyckte det var självklart för det fungerade ju!

Yrkesvalet kom dock lite senare. Jag har först utbildat mig till undersköterska och sedan fortsatt till Socialhögskolan i Lund. Jag tog examen år 2001 och har i 15 år arbetat som familjepedagog med mamma-barn relationsbehandling på Malins Minne, ett behandlingshem för beroende mammor och deras barn i Stehag, Skåne. Sedan 2015 arbetar jag som familjehemssekreterare i Skurups kommun.

År 2008 tog jag steget och började studera på deltid till Tui Na terapeut på Kropps Harmoni Terapeutskolan i Landskrona. Jag arbetar fortfarande som socionom fast numera på socialkontor men livet blir så mycket roligare när det kan förenas med arbetet som Tui Na terapeut! Jag blev diplomerad Tui Na akupressör i april 2009 och diplomerad Tui Na terapeut i mars 2010!

I oktober-november 2012 har jag varit i Beijing och har praktiserat på två oika TCM sjukhus under ledning av kinesiska läkare.

Det som jag tycker är mest intressant med Tui Na och TCM är att behandla orsaken till problemen. Jag vill erbjuda människor en hälsa som håller i längden. Och jag har redan träffat många underbara människor i min praktik som via Tui Na har fått en mer balanserad hälsa och därmed ett rikare liv!

Min längtan efter att lära mig mer och att utveckla mina kunskaper gör att jag går nya kurser regelbundet. Jag har fördjupat mig i Gua Sha (2011), töjning av muskler (2010), whiplash skadebehandlingar (2011), behandling av infertilitet och andra kvinnliga obalanser (2009), smärttillstånd (2012) och idrottsskador (2013). Jag är även diplomerad Bach praktiker (2011).  2013-2014 utbildade jag mig i Nederländerna på Kinesiologihögskolan till Touch for Health-praktiker.

Jag  tränar för att   upprätthålla en personlig energetisk balans och för att jag helt enkelt mår bra. Jag tränar både dans och QiGong. Det finns många olika stilar men jag har gått kurser i Lian Gong (2009), Ba Guan del 1 (2012) och Ba Guan del 2 (1013).

Som privatperson är jag en stolt mor till tre vuxna barn och farmor till ett litet underverk.

Jag håller en rovfågel på en gård i Nederländerna - en mycket mäktig känsla!