Tui Na - kinesisk akupressur och massage

Behandlingarna - hur går det till?

Hälsodeklaration

När du väljer att komma till mig för en Tui Na behandling kommer du att behöva svara på en del frågor så att jag får en helhetsbild kring dig. Jag behöver information om din sjukdomshistoria, din hälsa i dagsläget och din sociala situation.

Jag vill poängtera att jag har fullständig tystnadsplikt. Den information du ger mig hanteras varsamt och med all respekt för din integritet.

 

Behandlingens tekniker

Under en behandling kan jag använda mig av olika tekniker. Jag kan ge massage för att stimulera flödet av energin. Jag kan ge akupressur och trycka med tummen eller andra fingrar på akupunkterna. Jag kan använda mig av moxa och värma vissa punkter eller sätta koppar. Ibland behöver jag arbeta med en skrapningsteknik som kallas Gua Sha. Sedan kan jag vid behov använda mig av ledjustering eller göra töjning för att arbeta med muskelspänningar.

Som du märker är det ett brett spektrum av tekniker som jag väljer mellan, allt utifrån dina problem och dina behov!

Jag kan även erbjuda dig att blanda en flaska med Bach blomsterenergier som stärker din balansering på det själsliga planet. Energierna kan jag även använda i massageoljan vid behov.

 

Behandlingens längd 

Jag bokar oftast in 75-90 minuter för en behandling varav den fysiska behandlingen tar en timme.  Övrig tid behöver jag för att prata med dig kring ditt mående och hur du upplever din situation.

Efter behandlingen är det viktigt att du tar det lite lugnt. Kroppen är påverkad och reagerar på olika sätt så rusa inte iväg till ett viktigt möte direkt efter! De första timmarna/dagarna efter en behandling kan du märka olika reaktioner så som att du fryser lite, behöver gå på toaletten oftare, du sover bättre, känner värme i händer och fötter, mm. När du kommer på nästa behandling frågar jag alltid efter reaktionerna på den förra behandlingen.

 

Medlem i svenska Tui Na Akademin

Jag är medlem i Svenska Tui Na akademin, en förening som värnar om Tui Na´s unika egenskap som behandlingsmetod.

Medlemskap i Svenska Tui Na Akademin garanterar dig som kund att behandlaren har en gedigen utbildning och kunskap i Tui Na och TCM.           

               Svenska Tui Na Akademins logo 

 

Behandlingsskade- och ansvarsförsäkring

Jag har en behandlingsskade- och ansvarsförsäkring med kiropraktiktillägg vid Försäkringsbyrån i Skåne AB vilket är en extra trygghet för dig som kund.

Du är unik!