Tui Na - kinesisk akupressur och massage

Graviditet och förlossning

 

Graviditet

Jag behandlar gravida kvinnor med följande problem:

  • Kvinnor som tidigare har haft flera missfall kan med fördel behandlas med Tui Na för att stärka början av graviditeten. 
  • Jag hjälper dig om du har problem med halsbränna och illamående.
  • Jag behandlar ländryggsmärta.

 

Förberedelse inför förlossningen

Förlossningen underlättas av att kvinnan är avslappnad och har töjda muskler så att bäckenet öppnar sig lätt. Redan under graviditeten kan jag erbjuda dig övningar som du kan utföra hemma. Du lär dig att töja vissa muskler och ökar blodcirkulationen samt stärker nerverna i nedre delen av överkroppen.

 

Din partner kan ge Tui Na under förlossningen!

Män upplever ofta en stor frustration under förlossningen. Kvinnan de älskar har ont men det är svårt att vara till hjälp. Med Tui Na kan mannen med fördel vara aktiv under förlossningen genom att massera kvinnan med olika tekniker och trycka på akupunkter som lindrar smärta, lugnar kvinnan och öppnar bäckenet. Jag erbjuder er att lära ut de viktigaste punkterna.

 

Sätesbjudning

Akupressur är bra att använda om barnets position inte är rätt när det är dags för förlossning. När helst efter vecka 34 och barnet inte har lagt sig rätt, kan behandling påbörjas. Barnet kommer att vända sig självmant medan du vilar dig. Det krävs inga tryck på magen eller invärtes ingrepp.

 

Nyfiken?

Ring mig för att ställa frågor eller boka en tid: 0735-723189

Graviditeten och förlossningen kan underlättas med Tui Na.